Kongress16

rösta

Varannan höst håller vi kongress, varannan årsmöte. På kongressen väljs framför allt en ny styrelse som sitter en tvåårig mandatperiod och på årsmötet väljs framför allt en ny valberedning. Kongress och årsmöte gör det möjligt för medlemmar att påverka Sveriges Elevkårer som organisation. Utöver beslutsfattande och påverkan är dessa möten en plats att nätverka med andra medlemmar och externa samt en chans att lära sig mer om hur organisationen fungerar. Vi ses i Västerås!

Här hittar du alla bilder från förra årets årsmöte!

Praktisk info

Tid och plats
Kongress16 äger rum den 25-27 november på Mälardalens Högskola i Västerås. Incheckning sker från kl. 11.30 fredagen den 25 november och mötet beräknas att vara slut kl. 14.30 söndagen den 27 november.

Anmälan
Varje elevkår får anmäla max två deltagare, vi ser gärna att ordförande och vice ordförande deltar. Medlemskap beviljas för nästkommande kalenderår – förutom för nya medlemmar som också blir medlemmar under innevarande år. Styrelsen beviljar medlemskap. Anmälan öppnade den 30 september och har nu stängt.

Kostnad, boende och mat
Det kostar inget att delta på Kongress16. Deltagare sover i sovsalar och får själva ta med liggunderlag, kudde, handduk och annat som behövs för övernattningen. Medarbetare finns på plats hela natten. All mat och fika står Sveriges Elevkårer för under arrangemanget. Kom ihåg att vara noga med att uppge eventuella allergier eller specialkost i anmälan.

Resor
Deltagare bokar och planerar själva sina resor. Sverige Elevkårer ger viss reseersättning. Möjligheten till reseersättning för Kongress16 är nu stängd.

Alkoholfritt
Hela Kongress16 är en alkoholfri mötesplats, även under kvällar när mötet ajournerats. Deltagare som inte respekterar detta får lämna arrangemanget.

Ytterligare information
Mer detaljerad information med till exempel vägbeskrivning och packlista skickas via mail ca två veckor innan kongressen till alla anmälda deltagare. Nedan finns info om hur man skriver en motion, kallelsen samt information från valberedningen och styrelsen.

Frågor?
Har du praktiska frågor inför kongressen? Hör av dig till projektledare Viktor! Maila viktor.rasch@sverigeselevkarer.se eller ring 070-965 55 36. Om du har frågor kring den demokratiska processen (propositioner, motioner och liknande) vänder du dig till vice ordförande via mail, helena.frieberg@sverigeselevkarer.se.

För kallelsebrev, propositioner, och information om hur man skriver en motion – klicka på miniatyrbilderna under tidslinjen nedan.

allhandlingr_lill

ekonomisk_rapportering_liten

arsredovisning_liten

valbilaga_litenbild

allhandlingr_lill

allhandlingr_lill