Upptakt17

Upptakt!

Tack för i år!

Vi vill tacka alla talare, medarbetare och besökare som gjorde #Upptakt17 till en oförglömlig helg!

Tack till:
Södertörns högskola
Ann Linde
Jonas Sjöstedt
Konferenciererna Ebba Grape och Torbjörn Averås Skorup
Staffan Taylor
Erik Schuss från Allakando
Björn Olsson
Maja Lundmark
Pillerpodden
Vian Tahir
Fredrik Jansson från YouSchool
Hanna Alsén från Vattenfall AB
Cecilia Nyström från Ericsson
Emma Henriksson från Kristdemokraterna

Alla medarbetare på Sveriges Elevkårer och sist, men inte minst, alla fantastiska deltagare!

Stort tack!

Vad är Upptakt?

Varje vår arrangerar vi Upptakt. Vi vill samla över 500 elevkårsaktiva för att tillsammans ta ett steg på vägen mot vår vision: att det på varje gymnasieskola i Sverige ska finnas en framgångsrik elevkår.

Under Upptakt får ni som elevkår verktyg för hur ni ska maximera er verksamhet, boosta er utveckling och förbättra ert resultat. Ni får också utbyta värdefulla erfarenheter med andra elevkårer från hela Sverige och ta del av deras lösningar på de problem som elevkårerna möter.

Det handlar om tre spännande dagar där utveckling och inspiration står i centrum – och självklart ska ni vara med på dem.

Jag hoppas vi ses på Upptakt17!
Lina Hultqvist

Lina Hultqvist
Ordförande

Så här kan det se ut:

Vad händer under Upptakt?

Föreläsningar och workshops
Vi har med oss de allra bästa föreläsarna från en mängd framträdande företag och organisationer, där kunskapen kan tas med tillbaka till elevkåren eller bara ge inspiration och motivation till arbetet.

På våra workshops får du en mängd verktyg som du kan använda för att få din elevkår att växa.

Mässa
Under Upptakt anordnas mässa med utställare från olika organisationer och företag från hela Sverige, där kan ni passa på att knyta kontakter och skapa samarbeten med externa parter.

Nätverkande

Det kanske allra viktigaste med Upptakt är chansen att träffa andra som också är aktiva i sina elevkårer och lära mer av varandra. Din elevkår kan inspireras av andra elevkårer och även hålla kontakt under året för att hjälpa varandra eller sprida exempel på vad som hänt mellan denna nationella konferens och nästa. Under helgen får du träffa andra aktiva och knyta de kontakter du behöver.

Praktisk information

Tid och plats
Upptakt17 äger rum 12-14 maj på Södertörns Högskola i Stockholm, från fredagen kl. 12.00 till söndagen kl. 14.00.


Resa
Deltagare köper och planerar sina resor själva. Tänk på att boka resor så att ni hinner delta hela arrangemanget – och alltså inte kommer för sent eller tvingas lämna för tidigt. Liksom tidigare år har alla deltagare rätt till viss reseersättning förutsatt att korrekt ifylld blankett samt kvitto lämnas in på plats under arrangemanget.Kostnad
Upptakt är kostnadsfritt och riktar sig endast till våra medlemsorganisationer – alltså elevkårer. För att bli medlem går du in under fliken Medlem här ovan. Du kan även ringa 08-644 45 00 (växel) eller din verksamhetsutvecklare för att få hjälp.
Förutom workshops, föreläsningar, mässa och mycket mer står Sveriges Elevkårer även för mat och boende under hela helgen.

Till den 28 april går det att avanmäla sig till Upptakt. Efter det utgår en avanmälningsavgift på 500kr per person. Avanmälningsavgiften gäller både om avanmälan görs senare än den 28 april eller om deltagare inte alls dyker upp under arrangemanget. Avanmälan gör via mail till viktor.rasch@sverigeselevkarer.se.

Boende och mat
Sveriges Elevkårer står för boende i sovsalar. Det är dock viktigt att i anmälan markera om boende önskas eller om boende ordnas själva.
Deltagare som önskar boende kommer att sova på golv i klassrum och får själva ta med liggunderlag, kudde, handduk och övrigt som behövs för natten. Måltider serveras under hela arrangemanget.


Alkoholfritt
Upptakt är en helt alkoholfri mötesplats. Deltagare som inte respekterar detta kommer avvisas, alltså skickas hem.

Anmälan

Cirka tio dagar innan arrangemanget hör vi av oss via e-post med mer detaljerad information. Anmälan är öppen mellan 24 februari till 23 april.


Ändring i anmälan och avanmälan
Ändring av deltagare görs via mail till viktor.rasch@sverigeselevkarer.se. Eventuella ändringar av deltagare efter 28 april gör att vi inte kan garantera specialkost.

Till den 28 april går det att avanmäla sig till Upptakt. Efter det utgår en avanmälningsavgift på 500kr per person. Avanmälningsavgiften gäller både om avanmälan görs senare än den 28 april eller om deltagare inte alls dyker upp under arrangemanget. Avanmälan gör via mail till viktor.rasch@sverigeselevkarer.se.


Antal platser och reservplatser
Det är populärt att åka på Upptakt och mötesplatsen har ett begränsat antal platser, därför kan anmälan stängas i förtid. Varje elevkår får anmäla max fyra deltagare, förslagsvis styrelseledamöter som inte tar studenten samma vår.

Visa hänsyn till allergiker
Det finns personer på plats med nötallergi, därför får inga nötter medtas varken till aulan, mingelplatser, sovsalar eller andra platser under helgen. Detsamma gäller citrusfrukter då det finns de som är luftburet allergiska mot dessa.


Förhinder?
Om du skulle drabbas av sjukdom eller något annat allvarligt som leder till frånvaro vill vi att du meddelar oss det via mail till viktor.rasch@sverigeselevkarer.se så snart du kan. Av säkerhetsskäl är det viktigt att vi vet hur många som är på plats under arrangemanget.


Frågor?
Har du några frågor om arrangemanget kontaktar du oss enklast på info@sverigeselevkarer.se eller 08-644 45 00.